2015. feb 24.

Mit mondott Gyurcsány Ferenc?

írta: elonorbert
Mit mondott Gyurcsány Ferenc?

Pengetett a DK. Veszprém döntött. Megyünk, vagy maradunk? Ez volt itten a kérdés, kérem szépen. Az ezer éves magyar ugar ugar maradjon, vagy termő föld lett légyen? Veszprém termő föld lett, a demokrácia védője. A jövő győzött a múlton. Az Alkotmánybíróság is ma döntött, hogy mégiscsak van szólásszabadság Magyarországon. Csak kapkodom a fejem. A Kúria döntésében résztvevő bírók elgondolkoznak vagy pártkatonák maradnak?

De nem elég a kétharmadot megszüntetni valódi változás kell Magyarországon. Ehhez a DK elnöke az én olvasatomban a következő javaslatokat fogalmazta meg:

  • A DK nyugatos, polgári, szolidáris párt. Tehát Európa, és szociális piacgazdaság, öntudatos magyarok.

  • Egy a haza, de mindenki saját izlésének megfelelő kultúrális eseményekre, politikai rendezvényekre, szabadon jár. Szobrokat nem döntünk (kivéve, ha önkényuralmi, vagy náci) és mindenki ott koszorúz, ahol akar.

  • Először vagyunk emberek, jók, becsületesek és csak utána magyarok. Ember, embernek nem farkasa, felebarátja.

  • A DK antirasszista párt, de nem söpri a szőnyeg alá a konfliktusokat. Tudomást kell venni, a roma magyar és a nem roma magyarok együttélési problémáiról, főleg vidéken és megoldást kell találni. A szomszédom füvet akar és virágot. Ki a jobb ember? Mindkettő!

  • Nincs arany középút, csak a gazdaságban. Valaki vagy demokrata, vagy Orbán Önkényuralmi rendszerét támogatja.

  • Veszprém és környéke a kezdet. El kell menni szavazni Tapolcán és újabb sárga lapot mutatni a Fidesznek.

A jövő nyugaton van, oda zárkózzunk fel.

Szólj hozzá