2022. már 24.

"Budapest, Budapest, Te csodás..."

írta: elonorbert
"Budapest, Budapest, Te csodás..."

 

Ezt is elértük, mi köztársaságpártiak, itt a Hegyvidéken.

 

Ezen a lapon felsoroljuk, hogy mi, a köztársaságpárti ellenzékiek mit értünk el a Hegyvidéken 2024-ig. A listát folyamatosan bővítjük.

  1. Nem lett sportcsarnok a Kútvölgyi tömbjével szemben
  2. Az üres vállalkozói bérleményeket megvizsgálja az önkormányzat és a kiadásra új bérleti díjakat és kezelést talál ki. Reméljük nem lesz üres lakás és üzlet a kerületben. A cél, hogy az üzleti bérleményekben a lakosság kiszolgálása történjen, ha kell, bérleti díj kedvezménnyel.
  3. Egyelőre nem lesz kilakoltatás a Hegyvidéken.
  4. A Normafa parkoló kisebb lesz és Pokorni Zoltán kénytelen ezentúl odafigyelni az emberek véleményére is a beépítéseknél.
  5. A mi fellépésünk hatására alakul meg a Turul-szobros emlékmű talapzatán sorakozó neveket felülvizsgáló történészbizottság annak érdekében, hogy többé ne szerepelhessen gyilkos neve az áldozatok névsorában.
  6. Elértük, hogy a Déli pályaudvarról ne tűnjön el, hanem felújításra kerüljön a német megszállók és a nyilasok ellen harcoló Budai Önkéntes Ezred emlékműve.
  7. A 2019 november 28-i ülésen elértük, hogy 20% helyett 0% legyen a szociális lakbér emelés összege., a költségalapú lakásoknál pedig 20% helyett csak 10%.
  8. A 2019. november 28-i ülésen elértük. hogy az átláthatóság növelése érdekében a lakosság javaslatainak bevonásával elinduljon egy munka és azt még 2020-ban fejezzük be.
  9. Nem lesz munkásszálló az Alkotás utca 21. számú házból! Bérlakások lesznek. A kerületnek a vagyona a felújítás után 1,5 milliárd forinttal nő és a bérbeadható lakások száma is emelkedik.
  10. 220 fa helyett “csak” 60 fát vágtak a fideszesek a Normafa parkoló építése kapcsán.
  11. Több olyan közbeszerzés van, ahol nemcsak egy pályázó van.
  12. A Koronavírus járványban kiosztottunk idősebb embereknek és a háziorvosi rendelőben 500 maszkot. Folyamatosan résztveszünk a védekezésben. Közben bizottsági ülések, fővárosi ügyek mennek. A fizetésünk felét felajánlottuk a járvány elleni védekezésre. A karanténban nyugodtabb az élet, de a munka nem változott.
  13. A közbeszerzések kapcsán elértük, hogy a keretszerződéseknél legalább 2 nyertest hirdessenek. Csodák csodája csak egy jelentkező volt. A meghívásos pályázatok esetében elértem, hogy a meghívott 5 céget indokolják meg. Nem mindig sikerült.
  14. Az Alkotás u. 21. szám alatti Fecskeházra megérkezett a 1,5 milliárd forint támogatás 2020-ban. Nem küzdöttünk hiába, hogy ne munkásszálló legyen, A bérbeadás feltételeinél fokozottan figyelik a szociális szempontokat és azt, ha valaki önhibáján kívül kerül rosszabb anyagi helyzetbe.
  15. Az Egészséges Budapest program keretében (2020-ban) 300 Millió forintot kapott az önkormányzat az Új Szent János kórház szakrendelő eszközpark korszerűsítésre, homlokzati kiviteli tervek készítésére, a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatti háziorvosi rendelő felújítására.
  16. Elértük azt is, hogy végre közvetlenül is pályázik a Hegyvidéki önkormányzat Brüsszeli forrásokra. Csapadékvíz elvezetés és alacsony széndioxid kibocsátású projekt lesz. Középületekre napelemeket szerelünk.
  17. A szervezetek, egyesületek támogatása nagyrészt már 2020-ban nyílt pályáztatással történik. És csodák csodája Pénzügyi Bizottságon egyhangúlag megszavaztuk azt a határozatot, hogy 2021-ben a teljes támogatási összeg nyílt pályázaton kerüljön kiírásra. (23/2020. (IX.21.) PÜ B. h.)
  18. szeptember 24-i ülésen javasoltam, hogy a pártok és képviselők adjanak ki egy közös közleményt, hogy mindenki viseljen maszkot a Covid -19 járvány miatt, mert fontos és van értelme. Ezt elfogadta mindenki.
  19. Csökkentek 2020-ban 60 millió forinttal a parkolási kiadások. A költségvetés vitájában javasoltam, hogy ne emeljük az idei kiadásokat 80 millió forinttal. Jó úton járunk.
  20. Több bérlakásban élőnek segítettem az önkormányzattal való békés és elfogadható megegyezést. A Hegyvidéken is élnek sokan, akik rosszabb jövedelmi helyzetbe kerültek.
  21. Közösségi tulajdonban és közösségi használatban marad a Haggenmacher-villa, az egykori Istenszeme fogadó budai műemlék épülete és hatalmas parkja. Ezt én is kezdeményeztem, az állam megélt elővásárlási jogával. és a Normafa törvény alapján a kerület kezelésébe kerül.
  22. Megemeljük végre a köztisztviselői illetményalapot 51.000 forintról 56.000 forintra. Tavaly (2021) javasoltam, idén teljesítjük. Ez 9,8% emelés.  Ez magasabb, mint az idei 8%-os fogyasztói árindex nővekedés.
  23. A társasház felújítási keret 2022-ben 20 millió forintról 35 millióra, az értékmegőrzési keret 22 millióról 55 millióra emelkedik.


  

 

 

Szólj hozzá