2015. dec 19.

"Ha egyszer odébbállok...."

írta: elonorbert
"Ha egyszer odébbállok...."

Az Ákos-ügy margóján eszembe jutott számtalan gondolat: Nekem állni látszik az idő és Magyarország szekere nem halad.

Ezért nem értem, hogy miért nem látják ezt az úgynevezett konzervatív értelmiségiek. Érteni vélem, hogy egy bizonyos határig követni kell a vezért, meg kell bocsátani botlásait. Ő is tévedhet. De a sajtószabadság megnyirbálása, a demokrácia megszüntetése, a koncepciós perek, a lemaradás, az Európai Uniótól való távolodás, a nyilvánvaló leépülés, miért nem váltanak ki ellenállást. Vagy belülről próbálják megreformálni a rendszert, mintahogy sokan felmentették magukat ezzel a nyilvános szembenállás alól a Kádár rendszerben? Vagy van az pénz? Ez egy sematikus, egyszerű válasz lenne. Nem is hiszem, hogy igaz.

Alámerülnek és kibekkelik. Van az a hit.

Ifjúkoromban szerettem az Eddát, a Bonanza Banzájt. Ma Pataky Attila és Ákos is kiszolgál egy diktatúrát és egy diktátort. Egyszerűen a kedvenc dalaimat nem tudom hallgatni, énekelni, mert az jut eszembe valami nem igazi, valami hamis, valami Orbán. Miért nem veszik észre ezen értelmiségiek, hogy hamis a baba? Ez az egész Orbán rezsim a demokrácia felszámolásához vezethet és semmi szabadsága nem lesz az embernek. "Fortélyos félelem" igazgatja a mindennapjainkat, ha nem vagy lojális fideszes. Baloldaliakat ma lehet fenyegetni Navval, ügyészséggel, sajtóperekkel.

Normális ez?

Az úgynevezett konzervatív értelmiségiek miért nem emelik fel szavukat? Ez a magyar nemzet érdeke? Nem hiszem.  A nemzeti érdek az emberek szabadsága és jóléte, az úgynevezett demokrácia.

Értem én, hogy az emberek határozott vezetőre várnak. Értem én, hogy a demokratikus oldalon nincs egyetlen határozott vezető, sok kis párt létezik. De ez nem menti fel a bal és jobboldali értelmiséget azon feladat alól, hogy demokrácia, szabadság kell Magyarországnak. Minden áron. Ezt nem írhatja felül semmi izmus. Akkor miért nincs párbeszéd, összeborulás, hogy bal és jobboldali értelmiségi együtt kiáltja elég volt.

Elég volt az intézményes korrupcióból, a haverok vagyonhoz juttatásából, Magyarország lemaradásából, kimaradásából. Minden magyarnak legyen hely a nap alatt, ne csak az egypárt embereinek.

Egyáltalán nem kellene a hétköznapokban azzal foglalkoznunk ki milyen pártállású. Csak gondolat van és vita. Majd a többség dönt.

Nagy a baj. A jobboldali értelmiség nem szól Orbánnak, hogy eddig és ne tovább.

A baloldali értelmiség megosztott, pártok mentén szabdalt. Vagy nem szól, nem vállal, nem vall, vagy nem kell.

Vagy odébbáll....

 

Szólj hozzá